Pianist van het Orkest van het Oosten

Het Orkest van het Oosten brengt, onder leiding van chefdirigent Jan Willem de Vriend en andere gastdirigenten, ongeveer 25 producties per jaar ten gehore.


De geschiedenis van het Orkest van het Oosten begint in de jaren dertig van de twintigste eeuw met het ontstaan van het Twents Kamerorkest. In 1947 werd dit orkest grotendeels geprofessionaliseerd tot het Twents Philharmonisch Orkest. Pas in 1954 werd het een volledig professioneel orkest onder de naam Overijssels Philharmonisch Orkest.
In 1983 werd het Overijssels Philharmonisch Orkest in het kader van een bezuinigingsoperatie gedwongen te fuseren met Opera Forum. De beide orkesten werden samengevoegd, gereorganiseerd en omgedoopt tot Forum Filharmonisch dat in twee flexibele formaties opereerde: één symfonisch en de andere voor de opera. Enkele malen per jaar werden beide formaties samengevoegd om dan grote symfonische producties te doen. In 1994 werd Opera Forum Filharmonisch opgeheven, het orkest werd belangrijk gereduceerd (40 musici verdwenen) en ging zelfstandig door als Orkest van het Oosten.
In het buitenland noemt het Orkest van het Oosten zich Netherlands Symphony Orchestra.
Inge Lulofs speelt al meer dan dertig jaar piano en celesta in dit orkest, waarvan de laatste jaren in vaste dienst.
Zij begeleidt ook altijd de musici die bij het orkest auditie doen.